Hoe kom ik achter de waarde van mijn goud?

Veel mensen vragen zich af wat hun goud eigenlijk waard is. Misschien bent u ook zo iemand, u heeft goud een laatje liggen en wilt weten wat het waard is. Misschien wilt u het wel omwisselen voor contant geld omdat het financieel even moeilijk is. Daarom is dit artikel een goede start. We leggen u uit hoe u kunt bepalen hoeveel het goud waard is.

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel karaat het goud precies is. In veel gevallen zal dit 14 karaat zijn (dit is het meest gebruikelijk). In het goud is een merkteken te vinden. In het geval van 14 karaat goud is dit het merkteken 585. Dit wil zeggen dat het 58,5% puur goud is. Dat is dus ook het gedeelte waar het bedrag op gebaseerd is. Een inkoper van Goud in Den Haag kan u natuurlijk een goede prijs bieden.

Berekenen van het goud percentage

U kunt vervolgens zelf wegen hoe zwaar uw sieraad is. Heeft u bijvoorbeeld een ketting van 25 gram, dan is 58,5% daarvan puur goud. 25 gram x 58,5% = 14,625 gram puur goud. Op basis van de huidige goudkoers kan dan worden bepaald hoeveel dit sieraad precies waard is. Laten we voor dit voorbeeld even uitgaan van €15 per gram, dan is uw sieraad 14,625 x €15 = €219,375 waard.

U zult dit bedrag niet altijd ontvangen, want u zult begrijpen dat er natuurlijk ook nog een stukje marge voor de inkoper is. Maar op deze manier heeft u in ieder geval een indicatie van wat u kunt krijgen voor uw sieraden. U kunt dan voor uzelf bepalen of u het de moeite vindt om het sieraad in te wisselen voor geld.

Meer info: www.degoudwaag.nl/goud-verkopen-den-haag/