Led strip

Leuke toepassingen voor LED strips

De LED strip ligt bij veel mensen in huis. Een LED strip is niet voor niets een handig soort lampje als je een bepaald stukje in de kamer wat meer wilt belichten.

Led stripMocht je op zoek zijn naar een aantal leuke toepassingen voor LED Strips dan heb je geluk. Wij hebben in dit artikel een aantal van de meest handige toepassingen voor jou op een rijtje gezet:

  • LED strips voor meer sfeer – LED-strips zorgen voor een aangename in bijvoorbeeld gangen, kamers, maar ook voor vloeren of muren. Door zelf na te denken zal je binnen no time met creatieve ideeën komen.
  • LED strips voor indirect licht – Warm-witte LED-lampen zijn perfect voor instellingen die indirect licht vereisen. Je kunt ervoor kiezen om de LED-strips in een verlaagd plafond te installeren om zo bijvoorbeeld producten in een winkel te accentueren.
  • LED strips in de keuken – Een werkruimte in een keuken moet goed verlicht zijn. In een keuken met bovenkasten kun je aan de onderzijde LED’s bevestigen om aanrechtbladen, de spoelbak en het fornuis met wat meer licht te kenmerken.
  • LED strips voor extra veiligheid – Gebruik LED verlichting om trappen of parkeerplaatsen te verlichten met behulp van een proximiteitssensor. Het licht gaat automatisch aan wanneer iemand de ruimte in komt lopen, super handig natuurlijk.
  • LED strips voor de nooduitgang Markeer de nooduitgang door LED-strips op de grond te leggen en deze aan te sluiten op een noodstroomvoorziening. In geval van nood kan iedereen de nooduitgang zo veel makkelijker vinden.