Welke matras moet ik kiezen?

welke matras moet ik kiezenAls je een nieuw matras gaat uitzoeken, is het van belang om hier even goed over na te denken. Afhankelijk van het type matras dat je neemt, zul je er toch al snel weer 5 – 10 jaar mee vooruit moeten kunnen. Het is dan ook belangrijk dat je hier de tijd voor neemt en je laat adviseren door een partij met verstand van zaken.

Er moet gekeken worden naar je gewicht, lengte en natuurlijk je eigen voorkeuren. Misschien heb je liever een regulier matras, of liever een boxspring dat zijn dingen om over na te denken. Sommige mensen brengen de nacht graag door op een zacht bed, maar soms kan het ook weer te zacht worden. Je kunt dan klachten gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld in de rug op nek. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want je wilt uitgerust wakker worden.

Hoofdkussen ook enorm belangrijk

Als je de tijd neemt om een mooie nieuw matras uit te gaan zoeken, dan kun je direct eens kijken naar een prettig kussen. Een goed kussen is misschien wel net zo belangrijk als een goed matras. Door het juiste hoofdkussen te kiezen, worden de schouders, nek & het hoofd goed ondersteund. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de slaaphouding. Iemand die op zijn of haar zij slaapt, heeft over het algemeen een hoger kussen nodig dan iemand die op de rug slaapt. In een beddenwinkel kan men daarover advies inwinnen.

Een nieuw bed uitkiezen is dus niet iets wat je snel eventjes gaat doen. Het is belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. Eens goed gaan liggen op een matras in een winkel en echt aanvoelen wat het beste bij jou past is dan ook aan te raden. Misschien vindt je pocketvering prettig liggen of wellicht is een latex matras toch meer in jouw straatje. Je komt er achter als je het probeert!