Energiebesparing en CO2 uitstoot verminderen door spouwmuurisolatie en isolatie spouwmuren

In Europese landen (dus ook Nederland & België), begint meer en meer aandacht voor energiebesparing te komen. Niet vreemd, helemaal niet vreemd zelf. De energieprijzen blijven maar stijgen en de CO2 uitstoot moet naar beneden. Een manier om energie te besparen is door het plaatsen van een nieuwe CV ketel. Veel woningen zijn nog steeds uitgerust met een vrij ouderwetse CV ketel. Deze verbruikt veel gas. Dit kan een stuk goedkoper. Nieuwe modellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie, waardoor er gemakkelijk gas bespaard kan worden.

Grote besparing te realiseren als u gaat stoken

woning isolerenTijdens het stoken van uw woning (in de winter) kan dit dus veel opleveren, maar ook tijdens het douchen kan er energie bespaard worden. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om tijdens de vervanging van de CV ketel direct een zonneboiler te laten plaatsen. Een apparaat waarmee het water wordt opgewarmd door de zon. Hierdoor wordt douchen nog goedkoper. De warmte die extra nodig is voor de douche wordt dan door de CV ketel bijgestookt. Dit kost uiteraard minder energie dan koud water compleet opwarmen.

Minder CO2 uitstoten en geld besparen

Natuurlijk zijn dit allemaal zeer goede ideeën om uit te voeren als u energie wilt besparen of minder CO2 uit wilt stoten. Een andere mogelijkheid die u heeft is de spouwmuur isoleren van uw woning. Veel woningen in België zijn nog niet goed geïsoleerd. Hier is dus veel winst te behalen. Als u in de winter met familie in de kamer zit, dan zorgt de isolatie ervoor dat de warmte niet naar buiten gaat. In de zomer zorgt de isolatie ervoor dat warmte buiten blijft. Dubbele winst dus!

Een populaire manier van isoleren is het plaatsen van spouwmuurisolatie in de muren van uw woning, meer hierover op Isolatiewerken JK. Een relatief eenvoudige isolatie methode die door veel mensen wordt aanbevolen. Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie beschikbaar. De aanschaf is niet extreem duur en dat terwijl het een zeer effectieve manier is om uw woning te isoleren. Zeker de moeite waard dius.