CV ketel in combinatie met zonneboiler

Als men tegenwoordig een Cv ketel koopt, dan betreft het altijd een zogenaamde HR ketel. Dit is een hoge rendement ketel, welke dus minder verbruikt dan zijn voorlopen wat een VR ketel was. Met deze nieuwe ketels kan een rendement tot wel 109% gerealiseerd worden. Sommige mensen zullen zich afvragen hoe het mogelijk is dat er meer dan 100% gerealiseerd kan worden.

CV ketel in combinatie met zonneboilerEn dat is zeker een terechte vraag. Doordat de ketel condenswarmte gebruikt bij de opwarming van het water kan dit hoge rendement behaald worden. Deze nieuwe ketels zijn tegenwoordig de standaard en Europese wetgeving verplicht dat enkel nog deze ketels nieuw geleverd mogen worden. Het is dus niet zo dat uw huidige ketel vervangen moet worden, maar wanneer u een nieuwe ketel aanschaft betreft het altijd een HR ketel.

CV ketel in combinatie met zonneboiler een goede besparing?

Dat deze ketels veel besparing kan realiseren is zeker iets goeds. Maar sommige mensen willen het graag nog een stapje verder zetten. Ze zouden graag nog meer energie willen besparen. Wanneer het gaat om het verwarmen van de woning, dan zou bijvoorbeeld zoiets als isolatie overwogen kunnen worden. Maar er is ook nog een andere mogelijkheid om kosten te besparen. En dat is het plaatsen van een ZonneBoiler, een apparaat dat met de warmte van de zon water op kan warmen en zodoende dus energie kan besparen op de lange termijn.

Alhoewel het grootste gedeelte van de energiekosten verbruikt worden om de woning op te warmen, is het overige deel vaak de opwarming van water. De aan het nemen van en douche, ook daar zijn kosten voor nodig. Wanneer u met meerdere mensen in een woning verblijft, kan het zijn dat dit een flinke besparing op kan leveren. Zonneboilers zijn zeker de laatste tijd populair omdat er subsidies beschikbaar zijn. Hierdoor worden de kosten gedrukt en overwegen meer huiseigenaren om een dergelijk systeem te kunnen plaatsen.

De hoeveelheid gas en daarmee dus kosten die bespaard kunnen worden is sterk afhankelijk van het huidige verbruik. Veel bedrijven die de boilers plaatsen en verkopen kunnen u hierbij helpen om een goede inschatting te maken van de besparingen die potentieel gerealiseerd kunnen worden door het plaatsen van een zonneboiler. Een misverstand dat nog wel eens gemaakt wordt is dat men zeker niet onder een koude douche hoeft te staan als de zon niet schijnt. Het warme water kan worden opgeslagen in het vat van de boiler, zo kan het op een later tijdstip gebruikt worden. Ook kan een HR ketel altijd extra verwarmen mocht het water niet warm genoeg zijn. Een zonneboiler is dus zeker een interessant investering die kan bijdragen aan een lagere energierekening en minder CO2 uitstoot.